„Köszönjük
A lényeg

Óbudán négy embert elvittek vesztegetés gyanújával, a polgármester szerint ez "politikai szándékot tükröz"

7/03/2024 11:23

| Szerző: Klubrádió

Az ügy illeszkedik abba a sorozatba, amivel hivatalban lévő ellenzéki politikusokat, illetve önkormányzatokat akarnak kormányközeli eszközökkel ellehetetleníteni – mondta a polgármester.

A Központi Nyomozó Főügyészség "vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés" és más bűncselekmények miatt több helyszínen eljárási cselekményeket végzett és négy személyt őrizetbe vett - tudatta a szervezet. 

Gyanújuk szerint egy férfi a kft-jén keresztül fiktív szerződéseket kötött többek közt a III. kerületi önkormányzattal különféle szolgáltatások nyújtására illetve eszközbeszerzésekre. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.

 
Illusztráció:
Pixabay
 

A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.

„Az ügy illeszkedik abba a sorozatba, amivel hivatalban lévő ellenzéki politikusokat, illetve önkormányzatokat akarnak kormányközeli eszközökkel ellehetetleníteni. Nem mi vagyunk az elsők, akiket képtelen vádakkal illetnek, várhatóan nem is az utolsók. Az eljárás, aminek önkormányzatunkat kitették, méltatlan és tisztán a kampánnyal összefüggő politikai szándékot tükröz” – írta a történtekre reagáló közleményében Kiss László, a III. kerület polgármestere.