„Zajlik
A lényeg

Simonka utódja: A települések elkezdték visszafizetni a "félresikerült" uniós projekteket

14/02/2022 08:29

| Szerző: Klubrádió

Sokan elpártoltak a Fidesztől a korrupcióval vádolt Simonka György büntetőügye miatt és helyben is csökkent a pártszervezetek száma – mondta Erdős Norbert az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a 24.hu-nak adott interjúban. Őt indítja a Fidesz a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekményekkel vádolt országgyűlési képviselőjének, Simonkának a korábbi körzetében.

Azt mondta, soha nem volt konfliktusa Simonka Györggyel.

Átadták a termelői piacot Nagykamaráson
 
Átadták a termelői piacot Nagykamaráson
 
Nagykamarás, 2021. november 16. Erdős Norbert, az Agrármisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára beszédet mond a nagykamarási termelői piac átadóünnepségén 2021. november 16-án. A Békés megyei településen hatvanmillió forintból készült el a piac. A kormány 2012-ben indította a termelői piac bővítését szolgáló programot, amely annyira sikeres lett, hogy a kezdeti 117-ről 2020 végére 324-re nőtt a helyi termelők saját áruik könnyített körülmények közti árusítását lehetővé tevő helyek száma. MTI/Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor
 

 

„Akinek az a dolga, hogy nyomozzon, az nyomoz, akinek az a dolga, hogy feljelentést tegyen, az megteszi. Az én dolgom a térség képviselete lesz, ha bizalmat kapok, sőt már most is ezt teszem.” - mondta azzal kapcsolatban, hogy mit tenne, ha netán gyanús ügyre bukkanna.

A korábban eltervezett, de valamiért félresikerült illetve meg nem valósult sokmilliárdos beruházások esetleges felülvizsgálatára vonatkozó kérdésre nemmel felelt:

„A nyomozó hatóság végzi a munkáját, az ügyészség végzi a munkáját. Nem érzem úgy, hogy ez nekem feladatom lenne.”

A Békés megye 4. számú választókerületéhez tartozó 27 település vezetőjével már beszélt, kivéve Pusztaottlakát. "Így aztán ennek a településnek az ügyeiről semmit nem tudok, viszont nyilván én is olvasok újságot. Az önkormányzatok különbözőképpen próbálják megoldani a problémáikat, tudok olyan településről, ahol elkezdték visszafizetni a félresikerült uniós projektre felhasznált összeget. De ezek rendezésébe én nem szólok bele".  

Erdős ellenfele az ellenzéki előválasztáson nyertes jobbikos Szabó Ervin ügyvéd lesz.