„Zajlik
A lényeg

Sorra jelentik be a képviselők, hogy leadták az ajánlásokat

12/02/2022 13:02

50 nap múlva választás, ma indult a kampány, és az ajánlószelvények - közkeletű nevén kopogtatócédulák - gyűjtése. Egy egyéni képviselőjelöltnek 500-at kell összeszednie a körzetében ahhoz, hogy indulhasson a választásokon. Sok képviselő pár óra alatt ezt teljesítette is.

Sorra jelentik be a tavaszi országgyűlési választásokon indulni szándékozó egyéni képviselőjelöltek, hogy megvan az induláshoz szükséges ajánlások mennyisége. Egyes kerületekben mintha presztizskérdést csinálnának a jelöltek abból, kinek milyen gyorsan lett meg az 500 ajánlószelvény és ki adta azt le gyorsabban.

A kormánypárti képviselők közül Sára Botond, Lázár János, Fürjes Balázs, Bányai Gábor, Zsigó Róbert már jelezte, hogy összeszedte a szelvényeket, többségük már le is adta. Az Egységben Magyarországért ellenzéki koalícióból Arató Gergely, Hajnal Miklós, Hiszékeny Dezső, Jámbor András, Jószai Teodóra, Szél Bernadett, Tordai Bence szintén megosztotta a Facebookon, hogy megugrották a lécet - a nevek folyamatosan bővülnek.

FRISSÍTÉS: A kampány első napján mind a kormánypárt, mind az Egységben Magyarországért összes egyéni jelöltje, mind a 106 körzetben megszerezte a szükséges mennyiségű ajánlásokat.