„Zajlik
A lényeg

Szabó Tímeáról undorító lényként írtak, a bíróság majdnem börtönbe küldte a Magyar Nemzet két vezetőjét

3/02/2022 06:46

| Szerző: Klubrádió

2020 őszén derült ki, hogy ki írta fél évvel korábban azt az A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése című cikket, amiben a független képviselőt, a Párbeszéd társelnökét undorító, fertőzést fröcskölő lényként mutatták be. 

A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a Zummer Fülöp álnév a fideszes médiában hosszú ideje vezetőként dolgozó Szikszai Pétert takarta, és Toót-Holló Tamás főszerkesztő hagyta jóvá a cikk megjelenését, ami ebben a stílusban íródott: "Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait".

Szikszai és Toót-Holló büntetése egy év próbára bocsátás.

A párbeszédes politikus azt írja a Facebookon, hogy "Egy közszereplőnek sok mindent el kell viselnie. Politikusként ezt pontosan tudom. Nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet és Szikszai cikke volt 11 év képviselői munka után az első alkalom, amikor én az engem ért 'vélemény' miatt bárkivel szemben büntető- és polgári peres eljárást kezdeményeztem".

"A Törvényszék megerősítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletét, miszerint a "Zummer Fülöp” álnéven írt cikknek semmi köze nem volt a képviselői munkámhoz, a cikket a bíróság olyan szinten öncélúan gyalázkodónak ítélte, ami a becsület csorbítására messzemenően alkalmas. A cikk kizárólag arra szolgált, hogy engem egy kiirtandó állati faj szintjére alacsonyítson" – írja Szabó Tímea.

"Szikszai és Toót-Holló bűnösök. Fontos ítélet és üzenet ez a 30-as évek gyűlölködéseit idéző kormánypártoknak és az őket kiszolgáló lakájmédiának két hónappal a választás előtt. A Magyar Nemzetben megjelent cikk, amely engem egy kullancshoz és egy kiírtandó fajhoz hasonlított a bíróság szerint is olyan időket idéz, amiket az emberiség egyszer már átélt, és ami a 20. század és talán az egész történelem legsötétebb korszaka volt. Aki ilyet leír, jóváhagy, anyagilag támogat, az bűnös."