„Zajlik
A lényeg

Vajon készen lett Mészárosék 4,5 milliárdba kerülő gagyi műanyag sátorvárosa a gyerekeknek?

31/08/2021 08:26

| Szerző: Klubrádió

Röviden: Nem lett kész. 

Hosszabban: Mészáros Lőrinc gyermekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. által felhúzott műanyagjurták szögesdrótok mögött, százas nagyságrendben állnak a Fonyódligeti Erzsébet-táborban.

A gyermektábornak már meg kellett volna nyitnia, a felújítási tenderen 4,48 milliárd forintot nyert a munkákra a cég.

A nyár elején arról volt szó, hogy az idén már biztosan megnyit a létesítmény. Nyáron. Ezt az új határidőt sem sikerült tartani.

 
Fonyódi jurta
 

Forrás: Alfahír, olvasói kép

„Habár a menekülttáborokat idéző kuriózum ideiglenes megoldásnak tűnhet, korántsem erről van szó: ez bizony egy jurtatábor” – írta az Alfahír.

A Kaposvármost július 12-i cikke a Somogy Megyei Kormányhivatalt idézte: „a korszerűtlen épületek megújulnak, a sátrakat jurták váltják fel, és programhelyszínek is létesülnek.”

A 2012-ben indult Erzsébet-program a rászoruló gyermekek nyaraltatására. Több mint félmilliárd forintot költöttek 2014-től Mészáros Lőrinc cégeinél, amik az állami táboroztatás legnagyobb beszállítóivá válhattak, írja a 24.hu.

2019-ben Mészáros Lőrinc gyermekeinek közös cége, a Fejér B.-Á.-L. Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el a zánkai Erzsébet-tábor felújítását 16,8 milliárd forintért. A kormány által korszerűsítésre szánt 26 milliárd forint kétharmada volt ez.

A 24.hu szerint ezért Zánka elsőbbséget élvezett a fonyódligeti gyermektáborral szemben, ugyanis az utóbbi felújítására kiírt közbeszerzés eredménytelen lett. A fonyódligeti tábor felújítására vonatkozó közbeszerzés eredményét 2020-ban hozták nyilvánosságra, mely szerint ismételten a felcsúti milliárdos családjának cége és a Szabadics Közmű lett a befutó.