„Zajlik
A lényeg

Vasutasok tiltakoznak az ápolókkal szembeni bánásmód ellen

15/11/2021 17:32

| Szerző: Klubrádió

A vidékről a Honvédkórházba vezényelt húsz szakápolót a részleges felújítás alatt álló zajos, lőgyakorlatoktól is hangos Hős utcai honvédségi kollégiumban helyezték el négyágyas szobákban, ahol a folyosó végén közös mosdót és zuhanyt használhatnak. Az ügyben a Vasutasok Szakszervezete is felszólalt a bánásmód ellen.

Felháborító, megalázó körülmények között szállásolták el azt a 20 egészségügyi szakápolót, akiket Balatonfüredről és Hévízről vezényeltek a budapesti Honvédkórházba az egyre élesebb covid-helyzet miatt – közölte a Vasutasok Szakszervezete. Az ígéretekkel szemben olyan szálláson helyezték el őket, ahol néhány órás pihenésre sincs lehetőségük. Meleg János a szakszervezet elnöke, azt mondja, kulturált elhelyezést, megfelelő pihenési körülményeket ígértek a szakápolóknak. A 20 ápolót a részleges felújítás alatt álló zajos, lőgyakorlatoktól is hangos Hős utcai honvédségi kollégiumban helyezték el négyágyas szobákban, ahol a folyosó végén közös mosdót és zuhanyt használhatnak. Ilyen körülmények között képtelenek normálisan pihenni, a megterhelő munka után legfeljebb 2-3 órát tudnak nyugodtan aludni a Kőbányán található épületben.

2021. november 15. A lényeg - 21.11.15. Meleg János
00:49
00:00

Meleg János azt mondta a Klubrádiónak, megtették a szükséges lépéseket és bízik benne, hogy mihamarabb megoldás születik a helyzetre.