„Zajlik
A lényeg

A főváros döbbenten áll a vizes vb előtt

7/02/2022 16:29

| Szerző: Klubrádió

A kormány semmilyen formában nem egyeztetett a fővárossal a vizes vb átvételéről.

Az ellenzéki városvezetés háttérbeszorítása különösen szembetűnő, ha összehasonlítjuk a 2017-es – szintén beugróként lebonyolított – vizes világbajnoksággal, amikor Tarlós István volt a rendezvény fővédnöke. A Fővárosi Közgyűlés 2015-ben garancialevelet is kiadott a vizes világbajnoksághoz – írja a Népszava.

Miután váratlanul bejelentették: Fukuoka visszalépése után Budapest ugrik be a japán város helyett, a lap kérdésére Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes azt mondta: "A fővárosi önkormányzattal előzetesen semmilyen formában sem egyeztetett a kormány a vizes világbajnokság megrendezésének átvételéről. Mi is csak a médiából értesültünk a vállalásról."

"Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár hétfőn a hírek megjelenése után adott rövid tájékoztatást a kormánydöntésről. Tájékoztatása alapján a városvezetésnek, illetve a Fővárosi Közgyűlésnek nincsen formális kötelezettsége a rendezésre irányuló kéréssel kapcsolatban” – válaszolta a Népszava kérdésére Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, miután váratlanul bejelentették: Fukuoka visszalépése után Budapest ugrik be a japán város helyett, és a főváros fogadja június 18. és július 3. között a világ legjobb úszóit, vízilabdázóit, műugróit.