„Zajlik
A lényeg

A kormánymédia Karácsonyt támadja a Blaha Lujza téri zebrák miatt, pedig azokat Tarlós is javasolta

7/05/2022 11:50

| Szerző: Klubrádió

A kormánymédia most azért támadja a főváros vezetését, mert zebrák kerültek a Blaha Lujza térre, szerintük ezek okoznak hatalmas dugókat. Karácsony Gergely főpolgármester előtt azonban volt valaki más is, aki zebrákat akart a Blaha Lujza térre: elődje, Tarlós István – írja a hvg.hu.

„Értelmetlen gyalogátkelőkkel okoz elképesztő dugót Karácsony Gergely a Blaha Lujza téren” címmel jelentetett meg cikket csütörtökön az Origo. A cikk névtelen szerzőjének egész konkrétan két, márciusban átadott zebrával van baja, azokkal, amelyek a József körutat kötik össze az Erzsébet körúttal, illetve az Erzsébet körút két járdáját egymással.

A hvg.hu cikkében azonban felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a zebrák azonban már szerepeltek azokon a látványterveken is, amelyeket a Blaha Lujza tér felújításáról még Tarlós István korábbi főpolgármester hozott nyilvánosságra 2019 márciusában.

Megvédte viszont a zebrákat a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE): „azok a zebrák az eredeti tervekben is benne voltak, azokban, amelyeket még Tarlós István ideje alatt készített a BKK. Miért is? Azért, mert a budapestiek nem vakondok, rosszul tűrik, ha a föld alá kényszerítik őket, és nem szeretik, ha föl-le kell lépcsőzniük csak azért, hogy átmehessenek az utca túloldalára”.

Két dolgot ajánlottak a Mediaworks figyelmébe: egyrészt, hogy „szíveskedjenek baromkodás helyett esetleg tájékozódni”, valamint hogy „le kellene jönni erről a teljesen autóspárti, buti szemellenzőről, a városban ugyanis vannak olyanok például, mint lakók”.

Azért odaszúrtak Karácsonynak is, mondván, a főpolgármester sem hangsúlyozta, hogy a terv még Tarlós idejéből származik: „…de hát a magyar közéletben nem divat az elődök helyes cselekedeteit megemlíteni, sokkal egyszerűbb beleülni a készbe és azzal dicsekedni.”

A főpolgármester is azt hangsúlyozta, hogy a gyalogosok megérdemlik a felszíni közlekedést: „A város közepén ez alapvető elvárás, a kérdés inkább az, hogy eddig miért űztük a gyalogosokat földalatti aluljárókba” – tette hozzá Karácsony Gergely.