„Zajlik
A lényeg

A választás után megszűnt a City7 lapcsalád

12/04/2022 12:13

| Szerző: Klubrádió/Media1

City7 címmel tavaly tavasszal indította a KESMA-birodalomhoz tartozó Mediaworks azt a lapcsaládot, melyet megyeszékhelyeken terjesztettek ingyeneyes. A választások után azonban nincs már rájuk szükség, megszüntetik ezeket.

Az egy évvel a 2022-es választások előtt indult ingyenes City7 több százezres példányszámban jelent meg ellenzéki vezetésű városokban: Szekszárdon, Pécsett, Miskolcon, Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Szombathelyen, Salgótarjánban, Egerben, Dunaújvárosban és Nagykanizsán; illetve egy lap Budapest VIII. kerületében, önálló néven.

A „bulvárba csomagolt kormánypropaganda“-nak nevezett sajtótermékek egy részét központilag, a Mediaworks központjából szerkesztették, és a hirdetések mellett helyi, többnyira Fidesz-barát tartalmomal jelent meg, gyakran valamely helyi, szintén a KESMA égisze alá tartozó napilap szerzőjétől.

Hogy mi az oka a megszűnésnek, arra a Media1 rákérdezett a KESMA/Mediaworks kiadónál, összesen azt a választ kapták, hogy „már nem tudjuk biztosítani a lapot”.

Egyetlen kiadvány marad meg a lapcsaládban, a Józsefvárosban még a City7 előtt elindított józsefvárosi Hírnyolc, melyet a Mediaworks alá tagozódás előtt a helyi fideszes pártalapítvány adott ki, a lap székhelye pedig ugyanaz volt, mint a párt helyi szervezetének. (A lap munkatársai részben egyébként azok, akik a 2019-es választásokig a helyi Józsefváros Újságot szerkesztették, majd két nappal a választások után letörölték a számítógépeik merevlemezeit. De így is maradt annak nyoma a levelezésnek, hogy a lap szerkesztésébe a korábbi polgármester, később a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője, Kocsis Máté is beleszólt a 2019-es választási kampány során. A lap akkori főszerkesztője később a most Józsefvárosban vereséget szenvedő Sára Botond sajtófőnöke a fővárosi kormányhivatalban.) Múlt hétvégén Józsefvárosban Jámbor András legyőzte a Fidesz jelöltjét, Sára Botondot, de úgy tűnik, a Fidesz még mindig nem mondott le a VIII. kerületről, ha a propagandakiadványát itt megtartja.