„Zajlik
A lényeg

Az RTL marad Magyarországon

11/04/2022 19:41

| Szerző: Klubrádió

Az RTL anyacégének vezetője, Thomas Rabe a Die Weltnek adott interjújában úgy fogalmazott: "Nem hagytuk, hogy Orbánék megfélemlítsenek minket". A cégvezető szerint nem változott a helyzet Orbán Viktor újraválasztásával, ezután is folytatni szeretnék magyarországi tevékenységüket. 

Az RTL marad Magyarországon – jelentette ki a Die Weltnek Thomas Rabe, a Bertelsmann vezérigazgatója. Ehhez a médiacsoporthoz tartozik a magyar kereskedelmi csatorna is. (Az interjúról a Telex számolt be.)

A cégvezető szerint nem változott a helyzet Orbán újraválasztásával, a Bertelsmann ezután is folytatni szeretné magyarországi tevékenységét. Magyarország a vállalat számára az öt legfontosabb európai piac egyike Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia mellett – mondta.

Rabe úgy fogalmazott, hogy Magyarországon az RTL az utolsó olyan televízió, ami nincs függő viszonyban politikai pártokkal. (A Telex megjegyzi, ez úgy lenne pontosabb, hogy az RTL az utolsó ilyen kereskedelmi csatornák egyike.) A konkurens TV2 évek óta kormányközeli tulajdonban van, hírműsorának vezetői a választás előtt közölték: ők Orbán Viktorra szavaznak. (Az RTL híradósai aztán kicsit oda is szúrtak Marsi Anikóéknak, mondván, ők újságírók, nem propagandisták.)

A Bertelsmann vezetője szerint az RTL részletesen beszámolt az ellenzéket érintő választási kampányról is. „Nem hagytuk, hogy Orbán Viktor és kormánya megfélemlítsen minket” – fogalmazott Thomas Rabe. „Orbán Viktornak személyesen is elmondtam korábban, hogy azért jöttünk Magyarországra, hogy Magyarországon maradjunk. Azt hiszem, megértette ezt” – tette hozzá. Az RTL 1997 óta van jelen nálunk, és az itteni leányvállalat továbbra is nyereséges – közölte a vezérigazgató.