„Zajlik
A lényeg

Bécsben már az 5-12 éves gyerekeket is oltathatják

5/11/2021 14:17

| Szerző: Klubrádió

Az egyre romló fertőzöttségi adatok miatt további szigorításokat vezettek be Bécsben, jövő héttől csak az oltottak és gyógyultak vehetnek részt a 25 főnél nagyobb rendezvényeken vagy mehetnek étterembe. Ezen kívül lehetővé teszik az 5-12 éves gyerekek oltását is.

Mivel az Európai Gyógyszerügynökség még nem engedélyezte ennek a korosztálynak az oltását, a kockázatok és előnyök sokkal átfogóbb mérlegelése előzi meg az oltást, mint a felnőttek esetében. Az 5-12 évesek oltásához minden esetben szülői beleegyezés szükséges – írja a 24.hu.

Mindenki számára világos kell, hogy legyen, hogy az intézkedések nem csak az egyén saját, hanem az egész lakosság, mások védelmét is szolgálják. A pandémia idején nagyon fontos a szolidaritás” – mondta Michael Ludwig, Bécs polgármestere.

Koronavírus - AusztriaBécs, 2021. október 27. Michael Ludwig, Bécs polgármestere (b) és Alexander Van der Bellen osztrák elnök (k), valamint felesége, Doris Schmidinger, megnyitják a bécsi Hofburg ajtaját a koronavírus elleni oltás felvételére váró emberek előtt 2021. október 26-án. Az osztrák elnök mintegy 300 embert hívott meg, hogy az egykori császári palota termeiben kapják meg a védőoltásukat. MTI/AP/Lisa Leutner