„Zajlik
A lényeg

Bicskával fenyegetett egy férfi egy leszbikus párt Budapesten, azt kiabálta, hogy megöli őket

16/06/2022 14:30

| Szerző: Klubrádió

Egy férfit azzal vádolnak, hogy 9 centis bicskát lóbálva azzal fenyegetett két, egymás kezét fogó nőt, hogy megöli őket. Felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette a vád – írta közleményében a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott a büntetőügyben. Az eset 2021 szeptemberében történt Budapesten. A vádlott villamoson utazott késő éjszaka, amikor észrevette a kézen fogva utazó nőket. Ezután hangosan kiabálni kezdett a két nővel, a közlemény megfogalmazása szerint szexuális irányultságuk miatt szidalmazta őket. Majd elővett egy 9 centis pengéjű bicskát, és azzal fenyegette a két nőt, hogy nyakon szúrja őket, többször szúró mozdulatot is tett a nők felé.

A villamosvezető igyekezett közbelépni, és megszólította az utast, hogy szálljon le, de ezt nem tette meg. Csak a végállomásnál sikerült leszállítani a férfit, ahol a vezető a két nőt a sofőrök szobájába kísérte, hogy maradjanak ott, amíg a férfi el nem megy. A fenyegető egy ideig még várt a megállóban, majd elment, később viszont visszatért. Eddigre már sikerült rendőrt hívni, és letartóztatták a férfit. Aki nem ismerte be a bűnösségét, az ügy a bíróságon folytatódik októberben.

(via 444)