„Zajlik
A lényeg

Brutálisan emelkednek a taxis díjak

13/04/2022 12:28

| Szerző: Klubrádió

A választás óta az első közgyűlését tartotta Budapest, amelyen Karácsony Gergely beszélt elsőnek. Azt mondta, Budapest nem városállam. Nem akar elszakadni a nemzet egészétől, de nem is fejős tehén vagy bűnös város.

Budapesten egy kivételével, mindenhol az ellenzék parlamenti jelöltje nyert, azt kérte az összes megválasztott országgyűlési képviselőtől, hogy készítsenek el közösen egy javaslatot egy új Budapest-törvényről, amely forrást biztosítana a fővárosnak és hatályon kívül helyezné a Fudan-törvényt, írja a 444. Engedélyt kért a kormánytól arra, hogy Budapest felvehessen 30 milliárd forint hitelt.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, hogy felemelik a taxis tarfiákat. Május 9-től az alapdíj 700-ról 1000 forintra emelkedik, a kilométerdíj pedig 300 forintról 400-ra. A percdíj 75 forintról 100 forintra nő. A döntést egyhangúlag támogatták a képviselők.

Krisna-tudatú hívők budapesti Szekérfesztiválja
 
Taxik
 
Budapest, 2019. június 29. A Krisna-tudatú hívők Kapcsolj ki, buli van! elnevezésű 25. Szekérfesztiválja Budapesten 2019. június 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

 

A 33 százalékos emelést a jelentős üzemanyagár-emelkedéssel, valamint a megnövekedett inflációval és a minimálbér emelésével indokolták.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint a tarifaemelés a taxis szervezetek által kezdeményezett egyeztetéseken elért kompromisszumos megoldást tükrözi. (Forrás: 24.hu)