„Zajlik
A lényeg

DK: Névrokonokat vet be a kormány Kaposváron

16/02/2022 16:54

| Szerző: Klubrádió

A DK és az ellenzék közös jelöltjének, Varga István és Horváth Ákos névrokonait indítja a kormány Kaposváron. Varga szerint Gelencsér Attila fideszes jelölt trükközik a névazonoságokkal.

A budapesti pártközpontból azt az utasítást kapta Somogy megye 1. választókörzetének fideszes jelöltje, Gelencsér Attila és kampánycsapata, hogy indítsanak aláírásgyűjtést a DK és az ellenzék közös jelöltjének, Varga István és Horváth Ákos névrokonának – állítja közleményében a Demokratikus Koalíció "több forrásra" hivatkozva.

Az összellenzéki jelölt, Varga István azt állítja, a Fidesz ezekkel a névrokonokkal akarja megosztani a szavazatokat, ezért indítana rá egy Varga István nevű embert, de ajánlásokat gyűjtenek Horváth Ákos névre is – az ellenzéki Horváth Ákos az előválasztásban volt Varga ellenfele – írja a Telex.

Az ellenzéki Varga és a DK is felszólította Gelencsér Attilát, hogy „azonnal hagyjon fel a névrokonokkal való trükközésekkel”. Varga a Népszavának minderről azt is mondta, „örülök, hogy Varga Istvánban gazdag a vidékünk, most már csak Gelencsér Attilából kellene kevesebb: ez lehet a kormány leváltásának záloga”. A félreértések elkerülése végett pedig ezentúl ő Dr. Varga Istvánként fog hivatkozni magára.