„Zajlik
A lényeg

Egyesülhet az MKB és a Budapest Bank

4/02/2022 17:49

| Szerző: Klubrádió

Jóváhagyta a Magyar Nemzeti Bank az MKB és  Budapest Bank fúziójának új lépését.

Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének következő lépését, azaz a Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-i egyesülését. Az MKB Bank Nyrt. név alatt egyesült bankhoz a Takarék Csoport 2023 májusáig csatlakozik – áll a Magyar Bankholding Zrt. friss sajtóközleményében.

A Takarék Csoport csatlakozásának előkészítése érdekében a jegybank engedélyezte a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. részvételét is a 2022. március 31-i egyesülésben, így a Magyar Takarék Bankholding Zrt. is beolvad az MKB Bank Nyrt.-be. A közlemény szerint a Takarék Csoport csatlakozásáig "a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést" – derül ki a 444 szemléjéből.

Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében, a fúziós folyamatban résztvevő bankok meghatározó tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt. lesz.

A Bankholding szerint a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei a megszokott bankfiókjaik és ügyintézési csatornáik mellett több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd pénzügyeiket intézni.

A 2023-ban megvalósuló teljes működési fúzió eredményeként mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre az OTP után.