„Zajlik
A lényeg

Hadházy: A semmibe vezető vasúti átjáró

18/04/2022 15:20

| Szerző: Klubrádió

Újabb értelmetlen beruházásra hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos. Míg a 6 kilométeres felcsúti vasútvonalat 600 millióból építették meg, addig a tiszakécskei gyermekvasút 1600 méterét mindenfajta koncepció nélkül, és az átjáró további kiépítése nélkül 470 millió forintból valósította meg a kormány.

"Újabb jelképe az elcseszett EU-s támogatásoknak Tiszakécskén: semmibe vezető vasúti átjáró az 1600 méteres (!!!) újjáépített kisvasúton" – írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos. A kormány a korábban kihasználatlanság miatt felszámolt "gyermekvasutat" 470 millióból "varázsolta újjá", ennek fele EU-s pénz. A parlamenti képviselő azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy "az újjáépítés után is a semmiből a semmibe vezet, csakúgy, mint nagytestvére Felcsúton".

Az igazi különbség, hogy a felcsúti 6 kilométeres vasútvonalat 600 millióból építették meg, függetlenül attól, hogy mennyire volt szükségessége indokolt. Ugyanez másfél kilométeren 470 millióba került. Ennek megfelelően Hadházy szerint a Felcsút Intercity még egész szolid lopás volt csak.