„Zajlik
A lényeg

Halálos áldozatai is voltak a földrengésnek Kínában

16/09/2021 08:33

| Szerző: Klubrádió

Hallottai is vannak annak a földrengésnek, ami a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban fekvő Luhszien megyében pusztított csütörtök hajnalban. Az MTI beszámolója szerint a rengés 6-os erősségű volt, és legalább hárman meghaltak, hatvanan megsérültek, írja a Telex.

Földrengés Kínában
 
Földrengés Kínában
 
Luhszien, 2021. szeptember 16. A Kínai Központi Televízió (CCTV) által bemutatott videofelvételről készült képen mentőalakulatok tagjai túlélőket keresnek egy 6-os erősségű földrengés után a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban fekvő Luhszien megyében 2021. szeptember 16-án. A földrengés következtében legalább három ember veszítette életét, és mintegy hatvanan sérültek meg, közülük hárman súlyosan. MTI/AP/Kínai Központi Televízió (CCTV)
 

 

A megyéből hétezer embert evakuáltak. A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a helyi hatóságok közlésére hivatkozva azt írta, hogy a földrengés sújtotta területen több mint kétszáz épületben keletkezett kár.

A helyszínre négyezer emberből álló mentőcsapatot vezényeltek, legalább 11 vasútvonal közlekedését függesztették fel arra az időre, amíg átvizsgálják, hogy keletkezett-e kár a sínekben.