„Zajlik
A lényeg

Három nap alatt háromszor is megdőlt az energiafogyasztási rekord Magyarországon

10/12/2021 16:46

| Szerző: Klubrádió

A keddi és szerdai csúcsdöntés után, csütörtökön is megdőlt az áramfogyasztási rekord Magyarországon. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. szerint az ipari és a háztartási fogyasztás is fokozatosan emelkedett és emelkedik, de az enyhe időjárási viszonyok és az ipar fokozatos leállása miatt nem kell számítanunk további energianövekedésre.

A keddi, majd a szerdai csúcs után csütörtökön ismét megdőlt az áramfogyasztási rekord Magyarországon – tette közzé honlapján a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) pénteken.

Csütörtökön délután háromnegyed öt körül a bruttó rendszerterhelés negyedórás átlag értéke elérte a 7361 megawattot (MW), ami az előző napi rekordhoz képest 107 MW-os növekedés.

A hvg.hu cikke szerint a jelenség mögött az áll, hogy az ipari és a háztartási fogyasztás is fokozatosan emelkedett, illetve emelkedik.

A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy december közepétől az ipar fokozatosan leáll. Emellett a várható időjárási körülmények miatt is kicsi az esélye annak, hogy a most felállított rekord a következő héten megdőljön – közölte a Mavir.