„Zajlik
A lényeg

Laár odaadja Gallának a Karinthy-gyűrűt

9/12/2021 21:44

| Szerző: Klubrádió

Laár András nem ragaszkodik ahhoz, hogy a Karinthy-gyűrű nála legyen, ezért azt Galla Miklósnál fogja tartani – mondta a humorista, a KFT együttes alapítója a hirado.hu-nak.

A Karinthy-gyűrűt idén Laár András humorista vehette át. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó elismerést legutóbb Galla Miklóstól visszavonták, arra hivatkozva, hogy közelmúltbeli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia és a Karinthy-gyűrű értékrendjével és szellemiségével.

Galla szerint politikai háttere is lehet a dolognak, és még november elején is azért írt levelet Dobos Menyhértnek – korábban pedig Orbán Viktor miniszterelnöknek is és Áder János köztársasági elnöknek is – hogy a gyűrű, amely jár neki, az övé lehessen.

Laár András a Híradónak nyilatkozott pénteken, és azt mondta, nagy megtiszteltetésnek tartja a díjat, számára a humor felfedezése valóban Karinthy Frigyes írásaival kezdődött. Majd hozzátette: 

„Én nem ragaszkodom a gyűrű konkrét fizikai valójához. Nekem ez a megtiszteltetés így, ahogy van, elég, úgyhogy lehet, hogy a Gallánál fogom tartani ezt a gyűrűt. Felajánlom, hogyha akarja, akkor legyen nála és ő hordja, ez nekem rendben van.”

Galla Miklós és Laár András már 1986-ban együtt dolgoztak az abszurd humort játszó L’art pour l’art Társulatban (amelynek további tagjai voltak Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt, Szászi Móni, Bálint Bea, Nagy Natália). Aztán a két humoristaévekig szóba sem állt egymással, miután Galla kilépett a kilencvenes években fergeteges sikerű L'art pour L'art-ból. 2015-ben békültek ki egymással, 19 év után akkor először szerepeltek újra együtt a színpadon.

Egyébként szerdán adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat, és a közmédia többnyire a saját munkatársait díjazta.