„Zajlik
A lényeg

Márki-Zay elnézést kért a Kutyapárttól

12/04/2022 15:57

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje videón mondta el: formálisan elnézést kér a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól, és úgy látja, szavazóik többsége biztosan nem támogatta volna az ellenzéket. Márki-Zay korábban arra buzdított, hogy az ellenzékiek ne szavazzanak a Kutyapártra. Amelynek társelnöke, Kovács Gergely híres filmidézettel reagált, és azt írta: "must be the beginning of a beautiful friendship", azaz egy szép barátság kezdete kell, hogy legyen ez a gesztus. 

Márki-Zay Péter videójában azt mondta, nagyon szerette volna, ha az MKKP részt vesz az előválasztáson, utána felajánlotta nekik, hogy lobbizik a pártoknál számukra listás helyekért, ne induljanak külön, ne vigyenek el szavazatot az ellenzéktől. Azonban belátta, hogy a Kutyapárt szavazóinak többsége nem lett volna hajlandó az ellenzéki pártokból álló listára szavazni.

Az Egységben Magyarországért listán körülbelül 34,5 százalékot szerzett, ez csaknem 1,95 millió szavazót jelent. Az MKKP-nak 3,3 százaléka volt, 185 ezer szavazóval.

Kovács Gergely kutyapárti társelnök híres filmidézettel reagált a Facebookon, azt írta: "Must be the beginning of a beautiful friendship", vagyis "Ez egy szép barátság kezdete kell, hogy legyen". (Ez a Casablanca híres mondata, de felbukkan Emir Kusturica Macskajaj című filmjében is.)