„Zajlik
A lényeg

Megint kelet-európai kormányfők mennek Kijevbe

13/04/2022 09:08

| Szerző: Klubrádió

„Indulunk Kijevbe a maximális politikai támogatás és a katonai segítség üzenetével" – írta ki a Twitterre Gitanas Nauseda litván köztársasági elnök, aki Alar Karis észt, Egils Levits lett és Andrzej Duda lengyel államfőkkel együtt az ukrán fővárosban találkoznak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Joe Biden amerikai elnök többször is arról beszélt az elmúlt napokban, hogy Vlagyimir Putyin háborús bűnöket követ el Ukrajnában.

Ukrajnában elfogták a hazaárulással megvádolt és házi őrizetbe helyezett Viktor Medvedcsukot. Az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat határátlépés kísérlete közben kapta el egy „többszintű és rendkívül veszélyes” akció keretében. A Putyin oligarchái közé számító milliárdost ukrán katonai egyenruhába öltözve meg is mutattak a közvéleménynek. Zelenszkij a férfit fogolycsere keretében felajánlotta Oroszországnak, hogy készen áll ukrán „fiúkra és lányokra” cserélni őt.

 
 

A hazaárulással vádolt ukrán milliárdos. Kép: Zelenszkij Facebook

Az ukránok szerint orosz hekkerek kibertámadást intéztek a villamosenergia-hálózatot működtető cég ellen, amely egy sűrűn lakott területet lát el villamosenergiával. A támadást sikerült meghiúsítani. (Forrás: 24.hu, 444, Hvg.hu)