„Zajlik
A lényeg

NMHH: Jogsértően mutatott be az RTL 21 óra előtt szivárványszülőket

4/02/2022 13:38

| Szerző: Klubrádió

Az NMHH bár nem tartja korhatári kategóriába sorolandónak a Háttér Társaság társadalmi célú hirdetését, azonban szerintük a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása, így azok csak este 9 és reggel 5 óra között kerülhettek volna adásba.

Jogsértőnek minősítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a RTL Klub és a Háttér Társaság társadalmi célú hirdetését, amiben szivárványcsaládokat mutattak be.

A Médiatanács szerint az RTL Klub 11 alkalommal nem megfelelő időben sugározta A család az család című, társadalmi célú reklámot 2020 decemberében – írja 444.

Azt a fideszes testület is elismeri ugyan, hogy "az ilyen közleményeket nem kell korhatári kategóriába sorolni", de szerintük csak olyan időszakban sugározhatók, "amikor – tartalmuknak megfelelő kategóriába sorolása esetén közzétételüknek – a klasszifikációs szabályok szerint helyük lenne".

"Mivel a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása, így azok csak este 9 és reggel 5 óra között kerülhettek volna adásba, miközben a csatornán reggel 6 és este 20 óra között adták le őket" – írták az erről szóló közleményben.