„Zajlik
A lényeg

Senki nem támadta meg az országgyűlési választás eredményét

14/04/2022 07:41

| Szerző: Klubrádió

A megadott határidőig nem érkezett kifogás az április 3-i országgyűlési választás eredményeivel kapcsolatban, így megalakulhat az új Országgyűlés, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ma, azaz csütörtök délután a Nemzeti Választási Bizottság bejelenti a 2022-es országgyűlési választások hivatalos végeredményét.

Március 15. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház elő
 
Március 15. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház elő
 
Budapest, 2022. március 15. Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulóján az Országház előtti Kossuth téren 2022. március 15-én. A Parlament lépcsőjén Áder János köztársasági elnök (j2) Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j3) és Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

 

Az új Országgyűlést egyik utolsó feladataként a májusban távozó Áder János köztársasági elnök hívja össze a választást követő 30 napon belül kell, és ő tesz majd javaslatot a kormányfő személyére is.

Ádernek nem kell stresszelnie, már megoldották a következő éveit, így koncentrálhat arra, hogy jól döntsön.

A kormánypártoknak 135 képviselője lesz az Országgyűlésben, az ellenzéki koalíciós pártoknak, a DK, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd és LMP összesen 57 mandátuma lesz. A Mi Hazánknak hat képviselője lesz, és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata is ad egy (volt fideszes) képviselőt.