„Zajlik
A lényeg

Téli olimpia: Liu Shaolin nyert, de kizárták, Liu Shaoang bronzérmes

7/02/2022 14:44

| Szerző: Klubrádió

Liu Shaolin Sándor három percig olimpiai bajnoknak mondhatta magát a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában, de videózás után az a döntés született, hogy kétszer is szabálytalan volt, így kizárták. Ezzel együtt is született magyar érem, mert öccse, Liu Shaoang harmadik lett.

A döntőt kétszer kellett elindítani: az első rajtnál pár kör után leállították a futamot, mivel pengedarabok voltak a jégen.

Az újraindítás után Liu Shaoang ütközés miatt gyorsan kiszállt az éremesélyesek közül, Liu Shaolin viszont végig az élen állt. Az idősebbik Liu fivér az utolsó méterekig óriási csatában volt a kínai Rennel, a célbaérkezés után a magyar koris elesett, de így is örült, mivel négy ezreddel ő volt a gyorsabb.

Aztán jött a videózás, és a zsűri két is szabálytalanságot is talált Liu Shaolin Sándornál, akit így sárga lappal kizártak. Számára ez hatalmas csalódást jelentett, öccse viszont így ért oda a harmadik helyre, ami Pekingben a második bronza, karrierje során pedig ez a harmadik érme az olimpiákon.

A nők 500 méteres versenyében Jászapáti Petra a B döntőbe került, ahol második lett, ami összesítésben a 7. helyet jelenti.

(forrás: 24.hu)