„Zajlik
A lényeg

Tiborcz az amerikai hajfestékiparba is beszállna

5/05/2022 15:34

| Szerző: Klubrádió

A Kallos Cosmeticsben kíván tulajdonrészt szerezni a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Diófa.

A miniszterelnök veje ezúttal a szépségiparban próbál szerencsét. Erre lehet következtetni abból, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelent a következő – írja a 444.

A Diófa május 3-án jelentette be a GVH-nak, hogy tulajdont szerez a Kallos Cosmetics Kft.-ben. Az egyedüli negatív irányítás azt jelenti, hogy önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes.

A Telex foglalta össze az ügyletet, amely így néz ki:

  • a Főnix a Diófáé,
  • a Diófa a Tarragonáé,
  • a Tarragona a BDPST-é,
  • a BDPST pedig Tiborczé.

És akkor a Kallos Cosmeticsről bővebben: eddig a Kallós család volt a jól menő, stabil cég tulajdonosa, a cég samponokat, hajfestékeket, testápolókat, körömlakkokat is gyárt, jelen vannak Európa 19 országa mellett Amerikában és Kanadában is. A lap szerint nagyon stabil vállalkozás ez, folyamatosan 5,5-5,8 milliárd forintos éves árbevételt érnek el, 2020-ban például 5,7 milliárd forintos forgalmuk volt, ebből pedig megbízhatóan egymilliárd forint feletti profitot könyvelhettek el. A legutóbbi beszámoló azt mutatja, hogy az EU-n belül 3,3 milliárd forint értékben exportáltak termékeket, az EU-n kívül pedig 876 millió forintot kerestek.