„Zajlik
A lényeg

Újabb díjat kapott Karikó Katalin

15/09/2021 13:20

| Szerző: Klubrádió

Karikó Katalin a múlt héten átadott, a Szilícium-völgy Oscarjának is nevezett Breakthrough-díj után most a tokiói Keio Egyetem orvostudományi díjával tüntette ki.

A Keio Orvostudományi Díjat az mRNS-vakcinák kifejlesztéséhez vezető specifikus RNS-módosítás felfedezéséért ítélték oda Karikó Katalin magyar kutatóbiológus-biokémikusnak az egyetem szeptember 15-i bejelentése szerint.

Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a B
Budapest, 2021. augusztus 31. Karikó Katalint ábrázoló ötemeletes falfestmény a budapesti Krisztina körúton 2021. augusztus 31-én. A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológust, biokémikust, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját, a mainzi BioNTech alelnökét, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docensét ábrázoló falfestményt a szeptember 9-én kezdődő Brain Bar jövőfesztivál szervezői készíttették. MTI/Balogh Zoltán
 

A díjjal Nureki Oszamut, a Tokiói Egyetem professzorát is kitüntették az élet kulcsfontosságú molekuláinak strukturális biológiájának terén elért eredményeiért.

Kilencven japán tudós dönt arról, hogy kinek ítélik oda a Keio Orvostudományos Díjat, miután a világ minden tájáról begyűjtötték a javaslatokat. A kitüntetettek érmet és 10 millió jent (27 millió forint) is kapnak – írja a 24.hu.