„Zajlik
A lényeg

Ungár Péter felszólította a volt LMP-s Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát

16/02/2022 14:27

| Szerző: Klubrádió

Az LMP titkára a Facebookon szólította fel volt párttársát, hogy adja vissza mandátumát.

Hajdu Mária szerint az összefogás morálisan vállalhatatlan, ezért a külön indulás mellett döntött. "13 év után kilépek az LMP-ből, és képviselőjelöltként elindulok az országgyűlési választásokon. Hosszú út vezetett ide, nem kevés küzdelem. Egy biztos: mára nem maradt hiteles politikai erő, mindkét oldalt kizárólag az önös érdekeik vezérlik, éppen ezért indulok független jelöltként" – írta az immár független politikus.

"Néhány napja a sajtóból értesülhetett róla a párt, hogy független képviselőként elindul a választásokon, miután alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt hirtelen megvilágosodva rájött, hogy az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan.

Ezt mindenkinek joga van gondolni, én itt csupán a következetességre szeretném felhívni a figyelmét. Mivel korábban egyazon területi szervezetben politizáltunk, ezért talán még emlékszik rá, hogy a pártszakadás után az Ön aláírásával szólítottuk fel mandátumok visszaadására azokat a képviselőket, akik kilépésük után a listán szerzett mandátumukat is magukkal vitték.

Mivel az elmúlt napok alapján Önnek kiemelkedően fontos a hitelessége, ezért arra kérem, hogy ne forduljon szembe korábbi álláspontjával, és adja vissza a mandátumát. Ugyanis nem csak a pár nappal ezelőtti megvilágosodás valódiságát vonja kétségbe, de az önellentmondást súlyosbítja, hogy Ön már nem is az önállóan induló LMP listáján szerzett mandátumot 2019-ben, hanem az ellenzéki együttműködés eredményeként lehetett kompenzációs listáról bejutó képviselő. Ezt akkor gondolkodás nélkül elfogadta, nyilván annak tudatában, hogy korábbi álláspontja szerint ez csak addig maradhat az Öné, amíg a párt tagja marad.

Talán a frissen jött éles látásával Ön is érzi, hogy minapi bejelentése után kialakult ellentmondást fel kell oldani.

Kérem, ha komolyanvehetőségének és a méltóságának legalább a látszatát meg akarja őrizni, akkor még a mai napon adja vissza a mandátumát!" – írja Ungár Péter a Hajdu Máriának címzett nyílt levélben.