„Zajlik
Hetes Stúdió

Első benyomások Magyarországról – Hetes ajánló

5/10/2024 11:57

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Hogyan függ össze a család és egészségegesebb élet? Milyen akadályokkal küzdenek a tényfeltárók? Miért van egyre kevesebb felelős gazdi? Mit tapasztalt terepszemléjén Tineke Strik, aki a magyarországi ügyek új raportőre lesz az EP-ben? Ezekről a témákról volt szó a Hetes stúdióban, a második órában pedig természetesen megbeszéltük a hetet.

2024. október 05. Hetes Stúdió (2024. október 05., szombat 15:00)
53:32
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
A következő témákat ajánlotta figyelmükbe a héten Rózsa Péter műsorvezető és a szerkesztő, Csernyánkszy Judit:

24 év után mérték fel újra a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét. A kutatásvezetőt, Dr. Inotai Andrást, a Semmelweis Egyetem docensét kérdeztük: javultak vagy romlottak a mutatók? Faggattuk arról is, miként függ össze a nagy család és az egészségesebb élet egymással.

család az asztalnál
 

Hamisítatlan világ: a civil szervezetek és az újságírók szerepe a tényfeltárásban címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Transparency international (TI) Magyarország és a Francia Intézet. A hiteles információközvetítés és a korrupció felszámolása ma komoly küzdelem az álhírek terjedése és az újságírók elleni fenyegetések miatt – hangzott el. A beszélgetésről Váradi Júlia készített összefoglalót.

 

Egyre több az elhagyott és a bántalmazott állat és közben egyre kevesebb a felelős állatartó – Schneider Kingát, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szóvivőjét abból az alkalomból kérdeztük, hogy 12 év után újra felvonulást szerveztek a Bazilikától a Hősök terére.

Számos egyéb állatvédő szervezet csatlakozott a vonuláshoz.

A holland Tineke Strik lett a magyarországi ügyek raportőre, feladata a jogállamiság ügyének előmozdítása az Orbán-kormánnyal szemben és a 7-es cikkelyes eljárás továbbvitele. Munkáját terepszemlével kezdte, első benyomásairól Csernyánszky Juditnak adott interjújában számolt be.

Tineke Strik, Csernyánszky Judit és Daniel Freund
 
Tineke Strik korábban is járt már a Klubrádióban, 2022-ben Daniel Freund társaságában azért látogattak Magyarországra, hogy a jogállam helyzetét, az akkori választási kampány deokratikusságát vizsgálják. Akkor is Csernyánszky Judit kérdezte az EP-képviselőket. l Fotó: Hardy Mihály / Klubrádió  
 

Az adás első óráját a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéltük a hetet!

Műsorunk második felében szokás szerint megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit. Vendégünk volt F. Szabó Emese, a Magyar Narancs újságírója és Tamás Ervin, a megszüntetett Népszabadság főszerkesztőhelyettese. A hazai pályát Rózsa Péter mellett természetesen Bolgár György is képviselte.

Csernyánszky Judit, F. Szabó Emese, Tamás Ervin, Bolgár György, Rózsa Péter
 
Balról jobbra: Csernyánszky Judit, F. Szabó Emese, Tamás Ervin, Bolgár György és Rózsa Péter l Fotó: Mátyus László
 
 

Az adás második óráját szombaton 18:00 órától a Klubrádió YouTube-csatornáján meg is nézhetik. Ha inkább csak hallgatnák, akkor pedig az alábbi lejátszóra kattintsanak.

2024. október 05. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. október 05., szombat 16:05)
53:43
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Zajlik őszi túlélési gyakorlatunk, várjuk támogatásukat, hogy tovább szólhasson a Hetes stúdió is! Kampányunkról, a támogatási lehetőségekről itt olvashatnak bővebben.

Hetes stúdió
2024. október 5., szombat 15:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Csernyánszky Judit