„Zajlik
Publicisztika
Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

14/09/2024 15:10

| Szerző: Neuman Gábor/Klubrádió

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

2024. szeptember 14. Hetes stúdió - részlet l Neuman Gábor jegyzete 2024.09.14.
02:48
00:00
„Itt egy döbbenetes gravitációs erő megjelenésének vagyunk tanúi” – mondta a Tisza Párt feltörésével kapcsolatban Hann Endre, a Medián ügyvezetője. Mit szólnak hozzá?

Tizennégy éve tarol a Fidesz minden téren, és ennek meg is van az eredménye, és most úgy tűnik, a Tisza Párt megérintette Orbánt, sőt Budapesten már meg is előzte. Vajon milyen reakciókat várhatunk a kormányzó pártoktól? Miért mondom, hogy pártok, hiszen a KDNP 2002-ben indult utoljára önálló pártként, azóta a Fidesszel együtt tud csak bekerülni a Parlamentbe. Szóval a Fidesznek kell reagálnia arra, hogy Magyar Péter kezd túlnőni rajta.

Láthatóan meg vannak zavarodva, és részben tagadják, hogy változna a politikai helyzet, másrészt bagatellizáljak a különböző felméréseket. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig. A Fidesz elindult lefelé a lejtőn. Persze ennek vannak jól kivehető jelei. Például az is erre utalhat, hogy Kötcsén, a polgári pikniken, Orbán Viktor leállt az újságírókkal beszélgetni, programon kívül. Még válaszolt is bizonyos kérdésekre. Aztán az egészségügyben is tettek bizonyos lépéseket, amiket nem Magyar Péter akciói miatt léptek meg, hanem mert Ők is átlátják a teendőket, és reagálnak rájuk.

Orbánnak most, először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Gyurcsányhoz nem kellett, mert nagyon messze volt tőle, Márki-Zayt egy pillanatig sem vette komolyan, és lenézte, és ebben még az ellenzéki szavazók is követték. Mi fog ebből kisülni?

Lesz miniszterelnöki vita? Talán. Lesz választási osztogatás? Úgy hírlik, hogy lesz. Miből? Orbán szerint jó sok eurónk van, amit bármikor felhasználhatunk. Ezt Kötcsén mondta az újságíróknak. Van 12 milliárd eurónk, ott van a számlánkon. De a felhasználási lehetőségről megoszlanak a vélemények. Állítólag ott is van, meg nincs is. Tenni kellene valamit Orbánnak azért, hogy az unió teljes egészében felszabadítsa azt a pénzt.

A kormányinfón, Gulyás Gergelytől megkérdezték, hogy vajon mire gondolt Orbán, amikor arról beszélt, hogy „mi nem megyünk amerikai ösztöndíjra”, miközben maga Orbán, és Gulyás is volt korábban amerikai ösztöndíjas, a miniszter előbb azt válaszolta, hogy „magáért beszél a szövegkörnyezet, mi szuverén módon tudunk dönteni”, a kérdés megismétlése után azt mondta: „időnként van egy olyan érzésem, hogy Önök nem értik a miniszterelnököt.”

Nekem meg van egy olyan érzésem, hogy a miniszterelnök időnként nem érti a magyarokat, és ez egyre gyakrabban fordul elő.

Neuman Gábor jegyzete a szeptember 14-i Hetes stúdióban hangzott el, a fenti lejátszóra kattintva meghallgathatják.