„Zajlik
Hetes Stúdió

Nagyon elszennyeződött a Tisza, hogy tiszták legyenek a ruhák – Hetes Stúdió-ajánló

28/09/2024 11:28

| Szerző: Klubrádió

A Tisza olyan mértékben van tele mikroműanyaggal, ami csak az indiai folyókhoz mérhető. Túl sokat kockáztat a magyar kormány, mert az orosz gázszállítások egyik napról a másikra leállhatnak, mondja egy volt orosz miniszterhelyettes. Hogyan hatottak az EP- választások Magyarország európai helyzetére? Ezekről is szó volt a Hetesben. A műsor második felében a műsor kerekasztalának résztvevői: Szénási Sándor, Bethlen Tamás a borsod24.hu-tól, Selmeci János és Bolgár György.

2024. szeptember 28. Hetes Stúdió (2024. szeptember 28., szombat 15:00)
56:59
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
A Hetes Stúdió témái és megszólalói:

Nem kell az oroszok együttműködése a sikerhez, mondta Zelenszkij ukrán elnök a béketervvel kapcsolatban, amelyet most éppen Amerikában turnéztatott meg, és amivel szemben sok a szkepszis. Az ukrán elnök szerint Trump hozzáállása az ukrán igényekhez sokat romlott azóta, hogy telefonon beszélt vele. Bidennek viszont minden vita ellenére hálás. Rácz András Oroszország-szakértő.

 
Rácz András Forrás: Facebook
 

 

Túl sokat kockáztat a magyar kormány, mert az orosz gázszállítások egyik napról a másikra leállhatnak - mondta a Klubrádiónak Vladimir Milov, volt orosz energiaügyi miniszterhelyettes. Aki szerint 2025-re elfogynak az orosz katonai és pénzügyi tartalékok, mert a szankcióknak komoly hatásuk van az orosz gazdaságra. Csernyánszky Judit interjúja.

Cseh kőolajtároló
 
 Illusztráció Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek
 

 

A Tisza olyan mértékben van tele mikroműanyaggal, ami csak az indiai folyókhoz mérhető. Többsége ruhamosásból származik. Az ország egyik legfontosabb folyama egyébként szárad, Szegednél már rekordmértékű a vízválság. Kiss Tímea, a Szegedi Tudományegyetem felmondott docense.

A tiszaugi Tisza-híd
 
Híd a folyó fölött Tiszaugnál íFotó:
MTI/Máthé Zoltán
 
 

 

Hogyan hatottak az európai parlamenti választások és az azóta történtek Magyarország és a magyar politikai pártok európai helyzetére? Ezt igyekeztek körüljárni a Republikon Intézet panelbeszélgetésének a résztvevői. A rendezvényről Kárpáti János készített összeállítást.

EP-090231B_Plenary_Opening_Tribune
 
Az Európai Parlament
Forrás: Flickr.com
Fotó: Fred MARVAUX
 

 

2024. szeptember 28. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. szeptember 28., szombat 16:05)
52:34
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
A műsor második felében a Megbeszéljük hetet kerekasztalának résztvevői: Szénási Sándor, Bethlen Tamás a borsod24.hu-tól, Selmeci János és Bolgár György.

 
 Selmeci János, Bolgár György, Józsa Márta, Szénási Sándor, Bethlen Tamás (borsod24.hu) Fotó: KLubrádió
 

 

Hetes stúdió
2024. szeptember 28., szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Józsa Márta