„Zajlik
Megbeszéljük...

Magyar Péter: Abszolút kontraproduktív volt a kormánymédia "övön aluli" támadása, ezen röhög a fél magyar internet

11/10/2024 23:53

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke azt mondta,  amióta megjelent a kormánymédia "övön aluli" támadása, minden platformon több ezerrel nőtt a követői száma, úgy látja, 90 százalékban visszájára sült el a dolog, még a fideszes szavazóknál is. Jelezte, érti, hogy a miniszterelnök erkölcsi hátországát Bede Zsolt, Menczer Tamás, Bayer Zsolt meg Deutsch Tamás jelenti, de ők nem ezt tekintik mércének, nem akarnak ide süllyedni. Úgy véli, valószínűleg a miniszterelnöki kézfogásra jöhetett ez a reakció.

2024. október 11. Megbeszéljük / részlet, Magyar Péter (24.10.11.)
15:38
00:00

Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét a Megbeszéljük adásában az ellene indult „övön aluli” támadásról kérdeztük, amit a teljes kormánypárti média átvett.

„Kicsit váratlanul ért”, mondta, „ha tudom, hogy övön alul videóznak, jobban felkészülök rá” – tette hozzá ironizálva. Úgy folytatta: amióta ez kijött, minden platformon több ezerrel nőtt a követői száma, és ezt köszöni Rogán Antalnak, Kubatov Gábornak és minden résztvevőnek, aki kitalálta. Úgy látja, hogy 90 százalékban visszájára sült el a dolog, még a fideszes szavazóknál is. Jelezte, érti, hogy a miniszterelnök erkölcsi hátországát Bede Zsolt, Menczer Tamás, Bayer Zsolt meg Deutsch Tamás jelenti, de ők nem ezt tekintik mércének, nem akarnak ide süllyedni. Az nem lepte meg, hogy fideszes troll oldalak ezt lehozták, de a TV2 mégiscsak az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna, még akkor is, ha Mészáros Lőrincé és tízmilliárdokat kap évente. „A Megafonnak már péniszszakértői is vannak” – jegyezte meg. Küzdenek, mint malac a jégen, leszedték, újravágták, Deák Dánielt kivágták, visszarakták, de ezen röhög a fél magyar internet – fűzte hozzá.

Nyilván azért jött ez a reakció a kormányoldaltól, mert rosszul esett nekik a kézfogás a miniszterelnökkel, ami szerinte teljesen normális, emberi gesztus, őt úgy tanították, hogy ha egy sportversenyen vagy vitán vesz részt, akkor fogjon kezet az ellenfelével. Orbán Viktort váratlanul érte, láthatóan habozott, majd körülnézett, hogy mit tegyen, aztán valószínűleg arra jutott, hogy rosszabb lenne nem elfogadni a felé nyújtott kezet. Ez nem egy hódmezővásárhelyi bokor, ahol el lehetne ugrani a polgármester kézfogása elől – fogalmazott. Szerinte ez a videós dolog nem ártott a Tisza Párt népszerűségének.

Azt is mondta: a miniszterelnök minden péntek reggeli, közrádiós mondatánál jelzett volna a hazugságvizsgáló. Megpróbálják összemosni Gyurcsány Ferenccel, de ők a Tisza Párttal az első pillanattól azt mondják, hogy az Orbán-Gyurcsány 20 évet szeretnék leváltani, mert közösen, de nyilván megosztott felelősséggel, különböző mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy az ország 2004-ben még éltanuló volt, most meg az EU legszegényebb és legkorruptabb állama. Teljesen új korszaknak kell következnie Magyarországon ahhoz, hogy kínai összeszerelő üzem helyett lehessen tudásalapú, igazságos társadalomban élni – jelentette ki.

Manfred Weber nagyon megtisztelő dolgokat mondott a Tisza Pártról, ezt megköszönte, és hozzátette: Orbán Viktor állításával szemben nem beszélt a szocialistákról. A miniszterelnök azt is állította, hogy ők befogadnák a migránsokat, erre úgy reagált: utoljára szerdán mondta a kormányfő szemébe, hogy támogatnak egy szigorú bevándorlási politikát, de az embercsempészek szabadon engedését nem. Orbán háborúpártinak is nevezte őket, de azt is elmondták már sokszor, hogy békét, tűzszünetet szeretnének, viszont Orbán Balázs „hazaáruló mondatait” nem tudják elfogadni, meg azt sem, hogy az ukránoknak nem kellett volna területvédelmi harcba kezdeniük. Ráadásul a viszontválaszában meg is hazudtolta magát Orbán Viktor – hívta fel a figyelmet Magyar Péter –, mert kikérte magának az ukrajnai háború összehasonlítását 1956-tal, ugyanakkor korábban ő maga hasonlította Nagy Imrét Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz. „Össze-vissza hazudnak folyamatosan”; „nem tudom, melyik szánalmasabb, a TV2 vagy a miniszterelnök ma reggeli teljesítménye”.

Úgy véli, valószínűleg ennél még durvább dolgok jönnek, a propagandagépezet él és virul, „vérbő”, ahogy a miniszterelnök mondta a demokráciára a strasbourgi ülésteremben, de olyan szintet értek el, hogy már kontraproduktív, nem váltja ki azt a hatást, amit korábban. Mindig azt hiszik, hogy majd a propagandagépezettel megoldják, megtámadják rakta kívül az édesapját, a testvérét, felhasználják a volt barátnőjét, még úgy is, hogy utóbbi nem mond semmit és a szemében tükröződik a súgógép – tette hozzá.

A magyar társadalom többségéhez szerinte eljutott a strasbourgi vita, és örül neki, hogy látták, hogy a kormánypárti állításokkal szemben ők nem akarnak rosszat, nem az országot támadják. A pozitívumok között emelte ki, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök és Manfred Weber néppárti frakcióvezető is közvetlenül szólt a magyarokhoz beszéde egy-egy pontján, sőt, már az egész Európai Parlament eljutott addig, hogy nem Magyarországgal van probléma, hanem a magyar kormánnyal. Szerinte azért jönnek ezek a támadások, hogy elvegyék az energiáikat, de dolgoznak tovább, „mi nem csak TikTok-videókat gyártunk, mint VV Szandi” – fogalmazott.

A beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: 

Megbeszéljük...
2024. október 11., péntek 17:30
Műsorvezető: Bolgár György