„Zajlik
A lényeg

A rendőrség nyomozni kezdett a keleti vakcinák ügyében

11/02/2022 10:20

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos szerint már maga a nyomozás elrendelésének a ténye is azt mutatja, hogy a gyanú nagyon erősen megalapozott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda befogadta a feljelentést és nyomozást indított hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt a kínai és orosz vakcinák engedélyezésének ügyében, írta Hadházy Ákos független képviselő, aki maga tett feljelentést azután, hogy nyilvánosságra kerültek az engedélyezési dokumentumok. Vagyis nem csak úgy nyilvánosságra kerültek, hanem azokat is a Transparency International nevű jogvédő szervezetnek kellett kiperelnie.

 
 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet azonban kitakarva, gyakorlatilag használhatatlan iratokat adott ki, viszont olyan szerencsétlenül titkosították az adatokat, hogy azt könnyen olvashatóvá lehetett tenni. "A feljelentésemben leírt tények egyértelműek: politikai nyomásra, a szakma írott és íratlan szabályainak lábbal tiprásával engedélyezték ezeket a készítményeket, ezzel több százezer honfitársunk életét közvetlenül veszélyeztetve. Manapság már a nyomozás elrendelésének puszta ténye is azt mutatja, hogy a gyanú nagyon erősen megalapozott" - írta Hadházy.