„Zajlik
A lényeg

Gyilkosság volt a bári tűzeset

9/02/2022 14:26

| Szerző: Klubrádió

Miután 2020-ban öt napon belül négyszer gyulladt ki a bári Sasuska-kastély, ey alkalommal pedig a tulaj is bennégett, a hatóságok gyújtogatást feltételezve kezdtek nyomozni. A most letartóztatott két férfi alapos gyanú szerint megpróbálta megszerezni az áldozat, a villában lakó milliárdos vagyonát.

Őrizetbe vették a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azt a bűnügyi felügyelet alatt álló két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy férfit Báron – írja a 24.hu.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2020 kora tavaszától rátelepedett a későbbi áldozatára azért, hogy megszerezzék a vagyonát, majd megöljék őt. Miután 2020. augusztus 10-én a hajnali órákban megölték áldozatukat, tüzet gyújtottak a férfi lakrészében azért, hogy eltüntessék a nyomokat, és leplezzék a tettüket.

A másfél éves nyomozást követően elfogták a magyar milliárdost saját, bári kúriájában felgyújtókat. A gyanúsítottak rátelepedtek a milliárdosra, hogy megszerezzék vagyonát. A hegyvidéki villájába is beköltöztek.

A bűncselekménnyel összefüggésben a két férfi már korábban is a rendőrök látókörébe került, majd a hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozás során a rendőrök elegendő bizonyítékot szereztek ahhoz, hogy az ügyészségnél kezdeményezzék a két gyanúsított letartóztatását.

 
 Fotó: Police.hu
 

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Baranyai megyei, Mohács közelében lévő Bár községben az úgynevezett "fehér" Sauska-kúria a magyar milliárdos M. István tulajdonában volt, a tűzben bennégő áldozat pedig maga a milliárdos volt, akit a nyomozás eddigi adatai szerint a most őrizetbe vett gyanúsítottak megöltek, majd rágyújtották a kúriát.

A lap arra hivatkozott, hogy 2020-ban "augusztus elején öt napon belül négy alkalommal gyulladt ki a Bár községben található Sauska-kastély. A második tűznél gyakorlatilag teljesen leégett az épület, amelyben a katasztrófavédelem munkatársai egy férfi holttestét találták. A tulajdonosét, a 62 éves M.(...) Istvánét, akinek a teste teljesen összeégett. Beszámolójuk szerint a milliárdos szenvedélybeteg volt, részben így kerülhetett kapcsolatba az elkövetőkkel, akik teljesen rátelepedtek.

A kedden őrizetbe vett két férfi, M. Zsolt és K. József. A magyar milliárdos 2020 elején az utóbbit bízta meg, hogy képviselje a cégeit a hivatalos szervek előtt és járjon el a nevében. M. Zsolt pedig az eddigi információk szerint az úgynevezett M. klán egyik tagja. 

A lap beszámolója szerint az elkövetők szervezete korábban lányokat futtatott az M5-ös autópálya mentén, akiket sokszor vertek és kínoztak, egyikük ujjpercét állítólag le is vágták. A bűnszervezet "az 5-ös út környékéről előbb Budapestre parancsolta a lányokat, majd "jól fizető, törvényes munkát" ajánlva, eladta őket Spanyolországba. Az áldozatok számára csak Barcelonában derült ki, hogy spanyol bártulajdonosok rabszolgái lettek, és prostituáltként kell dolgozniuk.