„Zajlik
A lényeg

Kommentcsörte Karácsony és a XVI. kerület fideszes polgármestere közt

21/06/2022 17:39

| Szerző: Klubrádió

Kovács Péter a XVI. kerületi fideszes polgármester és a fővárosi közgyűlés Fidesz-frakciójának képviselője nehezményezte, hogy Karácsony tegnapi posztja alatt letiltották a kommentjét. A főpolgármester arról írt, hogy „2019 óta, amióta nem fideszes a főpolgármester, mintegy 100 milliárd forintot vontak el Budapesttől, az ideihez képest a megszorítások és a rezsicsökkentés megszüntetése újabb tízmilliárdokkal rotja a főváros helyzetét.” Kovács szerint ezzel szemben az igazság az, „hogy 20 milliárddal több folyik be iparűzési adóból a kormány helyes válságkezelésének következtében, mint a terv volt és 40 milliárddal több, mint amit Karácsony Gergely mondott.

Kovács legtöbb hozzászólása még mindig elérhető, azonban az egyik kommentre szánt válaszát már nem tudta közzé tenni. Az ominózus eset illusztrálására képet is posztolt saját oldalán.

Karácsony nem hagyta szó nélkül a kritikát. Kovácsra cáfolva írta, hogy legalább 10 kommentje van a fideszes politikusnak a főpolgármester posztja alatt. Hozzátette, bár nem Facebbok-szakértő, de előfordulhat, hogy a platform algoritmusa letiltja a gyanús tevékenységet folytató felhasználót.

„Ajánlom, hogy a következő posztom alá mikor 10 kommentet írsz, hagyj egy kis időt a kommentek írása között, hogy ne legyen vele probléma és nyugodtan tudj szidni” - ironizált a főpolgármester.

A Telex kérdésére a főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán elismerték, hogy valóban 18,37 milliárd forinttal több iparűzési adó érkezett, mint tervezték. Hozzátették azonban: „a 20 milliárd egy elég erős kerekítés, és ugyanebben a 2021-es évben 10 helyett 32 milliárd szolidaritási adót fizetett be a főváros”.