„Zajlik
A lényeg

Megint összeér a békemenet és az állami ünnepség, Orbán március 15-én a Kossuth téren mond beszédet

18/02/2022 16:25

| Szerző: Klubrádió

"Idén – a tavalyi október 23-ához hasonlóan – a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a központi ünnepség programjához. A tervek szerint a nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet" – közölte Kovács Zoltán államtitkár a közösségi oldalán pénteken.

Kovács Zoltán Facebook-oldalán azt írta: a tervek szerint halad a március 15-i nemzeti ünnepi rendezvények előkészítése.

Mivel hosszú hétvége is lesz, már március 12-én megkezdődnek az ünnepi programok. A helyszínek szokás szerint a Múzeumkert, a budai Vár és a Várkert Bazár lesznek, elsősorban családi rendezvényekre lehet számítani. Nem maradhat el a zászlófelvonás, illetve a Kossuth- és a Széchenyi-díjak kiosztása sem. Operatív törzs nélkül se maradhatunk, a testület március elején kezdi el a rendezvénysorozat tényleges szervezését.

„Idén — a tavalyi október 23-ához hasonlóan — a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a központi ünnepség programjához. A tervek szerint a nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet” – írta az államtitkár.

 
Békemenet 2018. március 15-én. Bem tér - Margit híd - Kiskörút - Alkotmány utca. (kép: Wikimedia Commons)
 

Legutóbb 2018. március 15-én, azaz épp az előző választási hajrában mondott itt ünnepi beszédet a szabadságharc évfordulóján Orbán Viktor – jegyezte meg a 444.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)