„Zajlik
A lényeg

Nem fizet a kórház a kirúgott igazgatónak

17/02/2022 15:15

| Szerző: Klubrádió

Nem hagyja annyiban a Győri Ítélőtábla döntését a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Kásler által menesztett kórházigazgató ügyében. Az intézmény a Kúriához fordul a döntés ellen.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Győri Ítélőtábla összesen 28 millió forintot ítélt meg Csernavölgyi Istvánnak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház jogellenesen kirúgott főigazgatójának. Az igazgatót 2020 áprilisában menesztette Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter.

Csernavölgyi akkor azt írta, hogy az adatszolgáltatás adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. A perben a minisztérium pedig olyan nyilatkozatokat tett, amelyek arra utaltak, hogy az adatszolgáltatáson kívül is hibázott a főigazgató. Csernavölgyi ezt tagadta.

A Győri Ítélőtábla a felmondást formai okból, az indoklás nem kellő részletezettsége miatt bírálta, az érintett kórház pedig bejelentette, hogy a döntés ellen a Kúriához fordul – idézte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleményét a hvg.hu.