„Zajlik
A lényeg

Nincs itt semmi látnivaló - erre jutott a rendőrség az MCC költéseivel kapcsolatban

16/10/2024 12:09

| Szerző: Klubrádió

A rendőrség bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő feljelentését, amelyet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) költéseivel kapcsolatban tett. 

2024. október 16. Vadai Ágnes, DK alelnöke 2024.10.16.
00:45
00:00
A Direkt36 szeptemberben írt arról, hogy a kormányközeli MCC a magyar felsőoktatási viszonyokhoz képest kiugró fizetést ad egyes oktatóinak, miközben a teljesítményük hullámzó. Egyikük Koltay András, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke, aki egyben az MCC Szólásszabadság Műhely nevű szervezetének is a vezetője. Az oknyomozó portál birtokába jutott, 2023-as bérezési adatokkal kapcsolatos dokumentumok szerint a műhely éves bérköltsége – adókkal és járulékokkal együtt – 12 millió forint volt, miközben Koltay András volt a szervezet egyetlen munkatársa.

A cikk megjelenése után Vadai Ágnes „Valóban olyan kifizetések vannak az MCC-nél, amik mögött nincsen teljesítés?” címmel írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be az országgyűlés elnökének, amelynek címzettje Polt Péter legfőbb ügyész volt. Polt a feltett kérdést ezúttal is feljelentésként értékelte, és továbbította a Nemzeti Nyomozó Iroda felé.

A Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztály megvizsgálta az esetet, és arra jutottak, hogy nem lehet megállapítani, hogy hűtlen kezelés történt-e.

Vadai Ágnes a Klubrádiónak azt mondta, hogy ennek ellenére továbbra is problémának látja, hogy a Médiatanács elnöke komoly pénzeket vesz fel a kormányhoz közelálló MCC-től.

(Telex/Klubrádió)