„Zajlik
A lényeg

Nógrádi és a teljes fb távozott az urizáló Antall József Tudásközpontból

17/09/2021 07:01

| Szerző: Klubrádió

Lemondott az Antall József Tudásközpont teljes felügyelőbizottsága és a kuratórium elnöke, Nógrádi György is, írja a 444.hu-Direkt36. Igen, az a Nógrádi György, aki 1: a kormánypárti médiában rendszeresen szerepel, 2: állandóan számozza a megállapításait. 3: A megállapításai között mindig szerepelt egy szó: Irán.

A biztonságpolitikával foglalkozó elemző nem akart részletesen nyilatkozni, de a távozók utaltak rá, hogy a döntésükben szerepet játszott, hogy kiderült: "a kormányközeli politikaelemző intézetnél a vezetőség szívesen költötte a közpénzt például luxusutazásokra, az igazgató egyre magasabb fizetésére, drága tárgyakra, pr-szerződésekre" - írja a lap.

Átadták az Antall József-díjat
 
Antall Péter
 
Budapest, 2017. április 18. Antall Péter, az Antall József Tudásközpont igazgatója beszédet mond az Antall József-díj átadásán az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2017. április 18-án. Az elismerést Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviseletvezetője kapta. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

Az Antall család saját bizniszének is tekinthető tudásközpontot - a néhai miniszterelnök fia, Antall Péter, a felesége, és annak ikertestvére is ott dolgozik, illetve a távozók között van Antall Pál - az Orbán-kormány eddig csaknem ötmilliárd forinttal támogatta az adófizetők pénzéből. Májusban a Direkt36 nevű oknyomozó portál többek között arról írt, hogy "az AJTK vezetése évente 15-20 külföldi munkautazást bonyolított, és ezeken rendszerint luxushotelekben szálltak meg. Időnként alapítványi pénzből költöttek magánkirándulásokra, magánkórházra, professzionális fényképezőgépekre és márkás bőröndökre is."

Ezután a Miniszterelnökség vizsgálatot indított, és NAV is adóellenőrzést indított az AJTK gazdálkodása ügyében, de ezek végeredményéről nem tájékoztatták a lapot.