„Zajlik
A lényeg

Nyomozók vitték el az újszentiváni polgármestert

8/02/2022 20:51

| Szerző: Klubrádió

Január 20-án az adóhatóság bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt tartott házkutatást az újszentiváni polgármesteri hivatalban, majd kedden a település polgármesterét, Putnik Lázárt is előállították, írja az RTL. A község alpolgármestere, Juhász Tibor megerősítette a hírt.

A tévécsatorna információi szerint a közfoglalkoztatottak bérével kapcsolatban zajlik nyomozás, erről korábban a Szabad Európa írt. A NAV két ügyet egyesített: az első ügyben fantom-közmunkásokat jelentettek be, a másikban pedig egy munkásszálló súlyosan túlárazott, 371 millió forintos megépítésével kapcsolatban merült fel bűncselekmény gyanúja.

Putnikot és a szomszédos Tiszasziget polgármesterét, Ferenczi Ferenc voksturizmus miatt a bíróság bűnösnek találta és pénzbüntetés megfizetésére kötelezte őket 2019-ben, írta az Átlátszó. A két férfi ugyanis 142 esetben asszisztált fiktív lakcímbejelentéshez, egyikük maga is aktívan írta alá a szállásadói lapokat, másikuk pedig szállásadókat beszélt rá a lapaláírásra.