„Zajlik
A lényeg

Több egyetemen védettségi igazolvány nélkül nem lehet beköltözni a kollégiumba

2/09/2021 09:59

| Szerző: Klubrádió

Csak a védettségi igazolvány bemutatása után lehet beköltözni több egyetemi kollégiumba, azok a hallgatók, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen, nem kaptak férőhelyet – tudta meg az Eduline

Az innovációs minisztérium is azt javasolja a felsőoktatási intézményeknek, hogy a kollégiumokat „lehetőség szerint” csak beoltott hallgatók használják, de az erre vonatkozó szabályokról az egyetemek, főiskolák döntenek.

"A kollégiumokat, diákotthonokat egészséges, tüneteket nem mutató, magukat egészségesnek érző, lehetőség szerint a koronavírus elleni védettségüket igazoló személyek vegyék igénybe" – áll a az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke korábban az ATV-nek megerősítette, hogy minden egyetem maga dönt arról, hogy milyen korlátozásokat vezet be. "Valószínűleg lesz példa arra, hogy bizonyos egyetemek egyes kollégiumaiba csak oltási igazolvánnyal rendelkezőket engednek be, de olyan is lehet, hogy az oltás hiánya nem kizáró ok, de pluszpontot jelent a jelentkezésnél, ha valakinek megvan mind a két oltása" - mondta a HÖOK sajtófőnöke.

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)