„Zajlik
A lényeg

Völner-ügy: a fideszes belváros nem vizsgálja ki a gyanús lakásvásárlásokat

10/02/2022 13:16

| Szerző: Klubrádió

Sokszor egyetlen jelentkezőként, gyanús körülmények között szerzett meg egy rakás önkormányzati ingatlant Schadl György, ezzel kapcsolatban az V. kerületi önkormányzat ellenzéki képviselői vizsgálóbizottságot akarnak felállítani, viszont a fideszes többség napirendre sem engedte az ellenzék által benyújtott javaslatokat.

A belvárosi közgyűlés csütörtöki ülésén arra keresett volna választ az ellenzék, hogy Schadl hogyan jutott legalább két belvárosi, korábban önkormányzati tulajdonú ingatlanhoz, és javasolták az ingatlan-értékesítésekre vonatkozó kerületi jogszabályok felülvizsgálatát.

 

Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros ellenzéki frakció vezetője azt is javasolta, hogy amennyiben jogerős elmarasztaló ítélet születik Schadl György esetében, akkor a nevén szereplő V. kerületi ingatlanok is végrehajtás alá kerülhetnek, ezért javasolták: a kerület hozzon létre egy alapot, amelyből ezen ingatlanok visszavásárolhatók lennének.

A belváros korábban is gyanús körülmények között értékesítették Fidesz-közeli személyeknek az önkormányzati vagyont, ami még Rogán Antal polgármestersége idején kezdődött.