„Zajlik
A lényeg

A kádári megtorlásról beszélt, kidobták Hammer Ferenc zenekarát a Munkás büszkeség napjáról

7/09/2021 13:28

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Szolidaritás Mozgalom és Szanyi Tibor ISZOMM nevű pártja szeptember 11-én mutatja be Kádár János-terv nevű programját. A Lopunk nevű punkzenekar is fellépett volna, de Hammer Ferenc szociológus, az együttes énekese promóvideójában a kádári megtorlás munkás áldozatairól is beszélt, ezért törölték a koncertjüket a szervezők.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szeptember 11-re szervezi a II. Munkás büszkeség Napját. A fő attrakció a Kádár János-terv nevű, a volt MSZP-s Szanyi Tibor-féle ISZOMM párttal közös politikai program bemutatója lesz. Szanyi egyébként Melós Pride-nak nevezte az eseményt.

Ezen a rendezvényen lépett volna fel Hammer Ferenc szociológus zenekarával, a Lopunkkal, azonban egy erősre sikerült promóvideó miatt kitették őket a programból.

Hammer Ferenc, az ELTE média tanszékének korábbi vezetője Kádár és a munkások viszonyáról beszélt, azt mondta, szovjet tankokon érkezett a néphatalom. Összevetette, hogy hány embert végeztetett ki Haynau, Horthy, majd a népbíróságok (190 nyilast), és hozzátette, ehhez képest Kádár János uralma alatt, 1957-től '61-ig 350 ember vált a megtorlás áldozatává, közülük 190 munkás.

Ezek után Hammeréket a szervezők törölték a programból, amit az érintett úgy kommentált: Kádár él!

(forrás: 444)