„Zajlik
A lényeg

A KDNP-közeli portálról eltűnt egy cikk, amely az eucharisztikus kongresszus látogatószámát kevesellte

8/09/2021 15:21

| Szerző: Klubrádió

A „Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus?” címmel közölt cikk már nem elérhető a vasárnap.hu-n – vette észre a Népszava. A szerző a kongresszus kevés látogatója miatt szomorkodott, és ezt fel is rótta a hazai, főleg budapesti katolikusoknak. Az írást szemléző Mandineren még fent van a cikk, a vasárnap.hu viszont már 404-es hibát ír ki, ha rákattintanánk.

„A helyzet drámai, testvérek. Drámai. Amúgy is jellemző beteg kultúránkra a közönyösség, ez azonban most a Kongresszus vonatkozásában rendkívüli módon megmutatkozik. 75 ezren regisztráltak egy korszakos esemény pápai miséjére, külföldiekkel, mindennel együtt, cakk-pakk. Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen.”

A többi között így ostorozza a vasárnap.hu cikke a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra ki nem látogatókat.  „Nem azt fájlalom, hogy miért nem rakjuk tele a tereinket kirakatemberekkel; azt fájlalom, hogy miért nem fontos annyira, teszem azt, egy budapesti katolikus embernek a világegyház egyik legmeghatározóbb tapasztalata, hogy megtegyen két-három BKV-megállót?” – fogalmaz a szerző. A cikk hiányát a Népszava fedezte fel.

Az írás a Mandineren (amely szemlézte) még megtalálható, de a vasárnap.hu-n már nem, ott 404-es hibát kap az olvasó.

A Telex hozzáteszi: a véleménycikk eltüntetése különösen azért érdekes a KDNP pártalapítványához köthető, közpénzt kapó oldaltól, mert egy másik, keddi írásukban épp azért gyalázzák Dobrev Klárát, amiért letörölt egy Facebook-posztot.

A vasárnap.hu-ról legutóbb akkor írtunk, amikor a neonáci aktivista Horváth Tamást nevezték ki az oldal új főszerkesztőjének, aki az év elején a 888.hu-tól érkezett. Horváth, aki Hitlert és Szálasit dicsőítő hadiparancsot idézett egy cikkében, alig két hét után lemondott.