„Zajlik
A lényeg

A Völner-ügyben elszabotáltak egy indítványt a kormánypártok

21/02/2022 13:31

| Szerző: Klubrádió

A parlament igazságügyi bizottsága hétfőn tárgyalt arról az MSZP-s javaslatról, amely alapján felfüggesztenék a büntetőeljárás alá vont állami vezetők végkielégítését és szabadságmegváltását. Az apropó többek között Völner Pálnak, az igazságügyi minisztérium volt államtitkárának és a Fidesz jelenlegi parlamenti képviselőjének rendőrségi ügye, de az ülés mindössze pár percig zajlott, írja a 24.hu.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Varga László
 
Budapest, 2017. december 12. Varga László szocialista képviselő felszólal a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. december 12-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos / MTI
 

 

Varga László szocialista előterjesztő elmondta, hogy társadalmi felháborodást keltett, hogy Völner Pál a súlyos korrupciós vádak ellenére is megkaphatja a több millió forintos végkielégítését és a szabadságmegváltás, ezért határozati javaslatban kérte fel a kormányt, hogy módosítsa a jogszabályokat, hogy a jogerős felmentő ítéletig függesszék fel a távozási pénzek kifizetését a büntetőügybe keveredett politikusok esetében.

A kormányoldalról az indítvány passzív elsüllyesztése mellett döntöttek, így a kormánypártiak részéről senki nem szólalt fel, majd a szavazásra bocsátott indítványt hét nem és három igen ellenében elutasították, így tárgysorozatba sem kerül. Mivel ez volt az egyetlen napirendi pont, vége is lett az ülésnek.

Az különösebben nem lepett meg, hogy a kormányoldal nem támogatta a javaslatunkat, viszont az, hogy mindezt nem is indokolták, az már nekem is szokatlan volt – mondta a lapnak Varga.