„Zajlik
A lényeg

Gyorsan terjed a koronavírus delta variánsa Vietnámban

7/09/2021 12:32

| Szerző: Klubrádió

Az ország legnagyobb városa, amely kilencmillió embernek ad otthont, augusztus 23. óta van teljes lezárás alatt a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt.

Elképesztő iramban terjed a koronavírus delta variánsa Vietnám déli részén, a Saigon folyó partján található Ho Si Minh-városban

A lakosoknak a karantén alatt tilos elhagyniuk otthonukat, még bevásárolni sem mehetnek – írja az AlJazeera. A lap szerint aki nem a vírus ellen küzd, annak az egyre súlyosbodó élelmiszerhiány okozza a legnagyobb gondot.

A korlátozások a városban előre láthatólag szeptember 15-ig tartanak. A kormány tömeges tesztelést rendelt el a lakosság valamint a rendfenntartásért és élelmiszerszállításért felelős katonák körében. A szigorú intézkedések ellenére a városban azonban tovább nő a fertőzések száma, és naponta több mint 200 ember hal meg.

Hétfőn a város több mint 7000 új esetről és 233 halálesetről számolt be, ami még mindig jelentős növekedés az egy héttel ezelőtti 5889-os napi esetszámhoz képest – írja a 24.hu.

(Címlapi kép: MTI/EPA/Luong Thai Linh)