„Zajlik
A lényeg

Karácsony: Az elmúlt 12 évben soha nem voltunk ilyen közel, hogy legyőzzük a Fideszt

22/02/2022 10:45

| Szerző: Klubrádió

Nagyon szoros versenyre számít a kormánypártok és az ellenzék között Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint kormányváltó hangulat érzékelhető az országban, de először kell áll ki egységes ellenzéki tömb a Fidesszel szemben.

Az ellenzék nagyon közel van a Fidesz legyőzéséhez, sokkal közelebb, mint bármikor az elmúlt 12 évben – jelentette ki az mfornak adott interjúban Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint érzékelhető a kormányváltó hangulat az országban, ennek tükrében nagyon szoros versenyre számít az kormánypártok és az ellenzék között. Karácsony szerint a jelenlegi választási rendszert nem láttuk még élesben működni, kizárólag akkor, amikor a Fidesz ellenfele egy megosztott ellenzék volt. Mint elárulta, nem bánta meg, hogy az előválasztáson visszalépett Márki-Zay Péter javára, minden erejével támogatja az ellenzék közös jelöltjét, még ha lehetnek is közöttük véleménykülönbségek a politizálás tartalmi részét és a stílust illetően.

"A Fidesz mindig azzal operál, hogy meg kell osztani az ellenzéket, megtalálni a réseket és ott befurakodni, illetve kamupártokat feléleszteni" – mondta Karácsony. Hozzátette, biztos abban, hogy a Gattyán-féle párt Rogán Antal megrendelésére jött létre.

Szerinte bizonyítja a kamupártok NER-hez tartozását, hogy annak dacára indulhatnak a választáson, hogy NAV-eljárások indultak ellenük (noha ezek gyanús körülmények közt elakadtak).

A Mi Hazánkkal kapcsolatban azt mondta, többet visznek el a Fidesztől, mint az ellenzéktől, de ha parlamentben jutnának, szinte biztos, hogy Orbánnal kollaborálnának. Az MKKP-vel kapcsolatban viszont az a véleménye, „kár a kutyákat cseszegetni, inkább rá kéne venni a támogatóikat, hogy egyéniben ők is az ellenzéki jelöltekre szavazzanak.”