„Zajlik
A lényeg

Kecskeméten felsőbb utasításra gyalázhatja a Fidelitas az ellenzékieket

7/09/2021 16:21

| Szerző: Klubrádió

A Momentum kecskeméti képviselőjelöltje, Bodrozsán Alexandra, februárban feljelentést tett, mert egy helyi trolloldalon "gyalázó írások és képek jelentek meg" róla. A nyomozás jelenlegi állásáról beszámoló képviselőjelölt szerint "a Fidesz-propagandát felmondó oldal alkotásai között voltak obszcén képek, ízléstelen megjegyzések és konkrét hazugságok is".

A nyomozás során a rendőrség tanúkat is meghallgatott. Ezekből a tanúvallomásokból Bodrozsán szerint kiderült, hogy a lejáratások mögött a helyi Fidelitas elnöke, az önkormányzati képviselő Nemcsik Mátyás állhat.

 
 

 

Az ominózus tanúvallomás szerint "Nemcsik nagyjából egy évvel ezelőtt “felsőbb utasításra” adta ki a feladatot a Fidelitas helyi alelnökének: hozzon létre trolloldalakat, trollcsoportokat és hamis profilokat, melyeket az ellenzéket lejárató tartalmak terjesztésére fognak használni" - írja a momentumos politikus.

Az írásból az is kiderül, hogy "nagyjából ugyanebben az időben a Fidelitas helyi alelnökét munkaszerződéssel felvették a Kecskeméti Önkormányzathoz PR-feladatok elvégzésére" Az alelnök munkaadója pedig Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere lett, írja.

"A Kecskeméti Önkormányzat fidelitasos PR-munkatársa tehát saját bevallása szerint a fideszes frakcióvezető-helyettes utasítására trolloldalakat üzemeltetett az ellenzék lejáratására" - összegezte az eddigieket Bodrozsán. A nyomozás még zajlik.

Kerestük a kecskeméti önkormányzatot, ha reagálnak, akkor a cikkünket kiegészítjük.