„Zajlik
Belső közlés

Kompolthy Zsigmond: Pannon pestis

6/10/2024 17:47

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felvolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Bán Zoltán András Kompolthy Zsigmond szerzői néven írt Pannon pestis című regényének két részletét hallgathatják meg a szerző előadásában.

2024. október 06. Belső közlés-részlet / Felolvasás -Bán Zoltán András: Pannon pestis 1. - 2024.10.06.
02:09
00:00

Bán Zoltán András nemcsak irodalomkritikusként, hanem a rendszerváltás utáni folyóiratkultúra kulturális szerkesztőjeként is meghatározó. A Belső közlés című zenés irodalmi műsorunkban öt és fél éve láttuk vendégül, amikor fölfedte, hogy a Kompolthy Zsigmond szerzői álnév mögött ő írta Pannon pestis címmel azt a regényt, amely akkor éppen megjelenés előtt állt.

 
Bán Zoltán András 
Forrás: Artisjus
 

Az adásban, ahol Marton Éva beszélgetett vele, Bán két részletet is fölolvasott a műből: az első a kötet bevezető része, ahol a hungarofuturizmus egyik első képviselőjeként egy apokaliptikus nemzeti katasztrófa bekövetkezésének körülményeit vázolja föl, a másodikban pedig az ország vezetőjének beszédéből mond el egy részletet. Az aradi vértanúk nemzeti gyásznapjához is köthetően ezt a két részletet mától itt, a Klubrádió honlapján is meghallgathatják, ha a megfelelő hangsávok lejátszás gombjaira kattintanak.

2024. október 06. Belső közlés-részlet / Felolvasás - Bán Zoltán András: Pannon pestis 2. - 2024.10.06
04:29
00:00